Danmarksgrunden

  • flere
  • i ud facade
  • stue
  • solceller
  • port
  • haver

KAB – AlmenBolig+3, Rødovre


Danmarksgrunden Brunevang - Rødovre

Opførelse af to bebyggelser, med samme grundbolig i en ny generation af industrialiseret boligbyggeri med rummelige familieboliger til en rimelig husleje tæt på byernes arbejdspladser, som er målrettet til beboere med lyst til at deltage i driften.

På den kileformet grund der ligger op til Vest Volden og Harrestrup å, er opført en bebyggelse som en traditionel rækkehus bebyggelse i 2-3 etager, hvor rækkehusstokkene er krummet så der er skabt et spænende forløb mod Vest Volden og Harrestrup å.

Husene er opført med en ensidig taghældning og i de længste blokke er rækken åbnet, med en port/portal, der muliggør passage på tværs af rækkerne.  

Fælles for bebyggelserne
Der anvendes for begge to bebyggelser samme grundbolig, med facader i plane cementplader og listebeklædning, hvor der på denne sag blev valgt at tilkøbe skifferbeklædning og listebeklædning af cedertræ.
Der var ligeledes mulighed for forskellige tilkøb til den enkelte bolig både for boligselskabet og den enkelte beboer, som f.eks. ekstra ovenlys og altaner.

Byggesystemet er udført i højisolerede præfabrikerede konstruktioner med en gennemsnitlig U-værdi på ca. 0,14 W/m2 K og tre-lags lavenergivinduer. Der blev desuden i denne bebyggelse valgt at tilkøb solceller.

Boligerne opvarmes ved decentrale luft til luft varmepumpeanlæg samt decentrale ventilationsanlæg.

Nærmere om bebyggelsen Irishaven i Smørum se venligst her
 

 

Fakta

Brunevang
2610 Rødovre

Byggeår: 2011-13

Sum: I alt 155 mio. kr.

Areal:
I alt 8.513m2

TOTALENTREPRISE 

Bygherre: 
v) KAB
Damarksgrunden
AKB Rødovre og
Irishaven Egedal Boligselskab 

Arkitekt:
Tegnestuen Vandkunsten A/S

Ingeniør:
Esbensen A/S og
Sloth-Møller A/S

Præfabrikerede moduler:
BM Byggeindustri A/S