Vestre Fængsel

Vestre Fængsel - 2450 København SV

Udvidelse af fængsel med 2 nye bygninger

Udvidelse af Vestre Fængsel med en ny belægsbygning til indretning af lukkede pladser, med tilhørende aktivitetsrum samt en ny besøgsbygning.

Belægsbygningen er opført i 4 etager med kælder i forlængelse af den eksisterende Nordfløj. På taget af den nye bygning er der desuden etableret et indhegnet gårdtursareal, med mulighed for overvågning af arealet.

Den nye besøgsbygningen der erstatter den tidligere bygning er ligeledes opført i 4 etager med kælder. Hvor modtagelsesområdet er ført ind gennem den eksisterende ringmur, således at de besøgende ankommer til en let og transparent glasbygning.

Tagene er opført som varmt tag med tagpap og enkelte steder anlagt med Sedum, derudover er opsat solceller til supplering af fængslet energiforbrug. 

Bygningerne har som andre offentlige byggerier en kunstudsmykning, hvorfor der på belægsbygningens facader er opsat speciel fremstillet perforet rustfrie stålplader, der giver lethed og skaber ”liv” på de markante bygninger, der ellers er holdt i samme stil som de eksisterende bygninger så der er sammenspil mellem de nye og eksisterende bygninger.

 

 

 

 

Fakta

Vestre Fængsel
Vigerslev Allé
2450 København SV

Byggeår: 2014-16

Sum: 60 mio. kr.

Areal: 3.200m 2.

Hovedentreprise 

Bygherre:
Direktoratet for Kriminalforsorgen

Arkitekt:
Erik Møller Arkitekter A/S

Landskabsarkitekt:
Kragh & Berglund

Ingeniør:
NIRAS A/S